26.06.2011

kransekage opskrift

Her får i så lige opskriften på den lækre kransekage som min mor lavede til igår, som jeg omtalte i DET HER indlæg.






Opskriften lyder sådan:

Du skal bruge

  • 500g Ren rå marcipan
  • 250g Rå nougat(ikke for blød)
  • 200 gFlormelis
  • 1 Æggehvide
Til glasuren skal du bruge
  • Flormelis
  • Æggehvider
  • Mørk chokolade
Du ælter først marcipan, flormelis og æggehvider sammen - til en fast og ensartet masse. 
Derefter skal du lade dejen køle i ca. 2 timer - så er den lettere at arbejde med og klistrer ikke så meget. 
Rul derefter dejen til pølser og rul dem flade med en kagerulle, som vist på billede 2. 
Så skærer du nougaten ud i strimler alt efter hvor meget nougat du vil have i. Du lægger nougaten på marcipanen og trykker den flad, derefter folder du resten af marcipanen op om nougatten. 
Så laver ud en mindre pølse og lægger ovenpå nougaten - også samler du det sammen så den bliver trekantet - som vist på billede 3. 
Når du er færdig med det bager du kransekagen i ovnen på 225 grader. 

Når kransekagen er bagt pensler du smeltet chokolade på bunden af den og lader det tørrer. Så laver du glasuren og sprøjter med en sprøjtepose glasuren på. 

- Du kan selvfølgelig også lave kransekagen uden nougat. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar